Kompakt, høy kvalitet og driftssikker

CLAAS introduserer de nye rotorvendermodellene VOLTO 45, 55 og 65


CLAAS har fullstendig revidert de kjente modellene av VOLTO rotorvendere. De tre nye modellene VOLTO 45, 55 og 65 skiller seg ikke bare ut med et nytt design, men med en rekke tekniske nyheter herunder MAX SPREAD materialstrømkonsept og et vedlikeholdsfritt PERMALINK drivverk.

Den nye modellene VOLTO 45, 55 og 65 gir en pålitelig drift selv under vanskelige forhold, slik som på små arealer med ugunstig form, eller i bakker. Så de er spesielt egnet for små og mellomstore gårder med egne maskiner.

MAX SPREAD materialstrømkonsept nå på alle VOLTO-modellene

I likhet med de større modellene i serien har den nye VOLTO også det kjente materialstrømkonseptet MAX SPREAD. Ved en etterfølgende tilkobling av tindene under innsamlingen av avlingen arbeider de kontinuerlig i eller på tvers av kjøreretningen. Dette tillater høyere hastigheter og høyere kapasitet på den ene side, eller et redusert drivstofforbruk ved lavt turtall på den annen side. I tillegg vil avlingsstrømmen mellom rotorene gå i nesten rett linje, noe som muliggjør en høy gjennomstrømningskapasitet og samtidig en skånsom behandling av fôret. Ved den etterfølgende geometrien til rotorarmene, blir avlingen bredere og mer jevnt fordelt.

Vedlikeholdsfri takket være PERMALINK

I kraftoverføringen arbeider de tre nye VOLTO-modellene med den patenterte PERMALINK fingerkobling mellom girkassene som standard. Systemet er vedlikeholdsfritt og tilbyr full kraftoverføring i alle arbeidsstillinger. I tillegg tillater PERMALINK sammenlegging av enhetene opptil 180°, og oppfyller dermed kravet om en kompakt transportstilling.

Rent og trygt arbeid i skråninger

De nye VOLTO-modellene med CLAAS CKL vektoverføring sørger for et rent og trygt arbeid selv i vanskelige bakker. Det gir en optimal sporing i svinger og hindrer humping når det kjøres nedover i bratt terreng. Ved løfting av maskinen blir den automatisk sentrert. Også under transportkjøring er CKL vektoverføring aktiv og overfører vekten av maskinen over på trekkstengene. Slik blir bærerammen avlastet og maskinen blir holdt stabilt. Følsomheten til vektoverføringen kan reguleres fleksibelt.

Arbeidsbredder for alle behov

Arbeidsbreddene til de nye vendermodellene er fra 4,50 m på VOLTO 45 og 5,20 m på VOLTO 55 opp til 6,40 m på VOLTO 65. Mens modellene 45 og 65 arbeider med rotordiametere fra 1,50 m, er VOLTO 55 er utstyrt med 1,70 m store rotorer. Alle modellene har løft via en enkeltvirkende hydraulikksylinder, og en vaier for transportsikringen. Også en stabil og samtidig fleksibel vernebøyleholder med fire hhv. seks holdere av glassfiberforsterket polyamid hører med til standardutstyret. Til standardutstyret finnes også en stabil trepunktsbukk med innebygget holder for kraftoverføringsakselen og oppbevaring av hydraulikkslangen. Som tilleggsutstyr leveres girkasse for nattranker, et støttehjul og en kantspredningsduk for rene feltkanter.

De nye modellene Volto 45, 55 og 65 som erstatter modellene VOLTO 45, 52 og 64 og er tilgjengelig fra neste sesong.