Mer kraft, mer utstyr, mer komfort

CLAAS presenterer ny generasjon av AXION 900 store traktorer


I 2011 ble for første gang serien med store traktorer presentert med CLAAS AXION 900 for entreprenører og større gårder. Traktormodellen har raskt etablert seg i markedet. Den enorme trekkraften bemerket seg med en optimal balanse mellom motor og transmisjon, den spesielle komforten og den gode drivstoffeffektiviteten. Nå presenterer CLAAS den nye generasjonen av AXION 900-serien, som har blitt videreutviklet og som tilbyr mange nye funksjoner. Til dette hører enda sterkere motorer med lavturtallskonsept, ytterligere optimalisert CMATIC styring av transmisjonen, den nye CEBIS-terminalen med berøringsskjerm og CMOTION multifunksjonsspak samt den nye utstyrsvarianten CIS+ med multifunksjonsarmlene.

Sterke motorer og ny toppmodell med opp til 445 hk

Alle nye AXION 900-modeller benytter de populære og videreutviklede 6-sylindrede FPT Cursor 9-motorene med 8,7 liter volum. Motorene oppfyller kravene i utslippsstandard Stage IV (Tier 4). De er også utstyrt med en ny, variabel VGT turbolader som sørger for optimalt ladetrykk avhengig av belastningen og motorturtallet. Allerede fra tomgangsturtall er 70% av det maksimale dreiemoment tilgjengelig. Maksimaleffekten til modellene (AXION 920 – 960) ble ytterligere øket og går fra 325 til 445 hk (i flg. ECE R 120). De nye AXION 900-modellene overfører sin fulle kraft som vanlig uten effekt-boost fra stillestående til alle kjørehastigheter.

Mer dreiemoment ved lavere turtall

På grunn av det forbedrede lavturtallskonseptet når AXION 900-motorene opptil 18% høyere dreiemoment enn før med et lavere turtall (inntil 200 o/min lavere). Dette reduserer drivstofforbruket og garanterer optimal ytelse for alle arbeidsoppgaver, enten det er ute på jordet eller under transportarbeid. Ytterligere drivstoffbesparelse på ca. 2 liter per time oppnås ved en automatisk senkning av tomgangsturtallet fra 800 til 650 o/min når traktoren står stille. I ECO kraftuttaksmodus, blir opptil 95% av den maksimale motoreffekten overført til kraftuttaket, til tross for et lavere turtall. Slik er det mulig å drive kraftkrevende redskaper med redusert motorturtall.

Kontinuerlig variabel CMATIC-transmisjon med mer avansert maskinvare og programvare

Alle modellene i den nye AXION 900-serien er utstyrt med den avanserte, kontinuerlig variable ZF Terra-transmisjonen som allerede er tatt i bruk i den populære AXION 800 Den er tilpasset til den høyere ytelsen hos traktorer og kjennetegnes ved god stabilitet og høy mekanisk del av kraftoverføringen. En optimal virkningsgrad oppnås i alle fartsområder fra 0,05 til 50 km/t. CLAAS CMATIC-styringen av den trinnløse transmisjon benytter en ny generasjon av programvare som tar hensyn til ulike kundebehov fra praksis og ytterligere raffinerer balansen mellom motor og transmisjon. En aktivering av cruise control'en via kjørepedalen og en raskere tilpasning til den aktuelle arbeidsoppgaven er mulig fordi traktorføreren kan veksle mellom to lagrede motorbelastningsverdier ved å trykke på en knapp.

To utstyrsvarianter er tilgjengelig for første gang

Med CIS+ og CEBIS er de nye AXION 900-modellene for første gang tilgjengelig i to utstyrsvarianter.

CIS+ utstyrsvariant (CLAAS Information System) skiller seg ut som CEBIS (CLAAS elektronisk on board informasjonssystem) med en veldig enkel betjening, og tilbyr i sammenligning med CEBIS en redusert kompleksitet med et høyt komfortnivå. Ytterligere trekk ved CIS+ er en 7" fargeskjerm i A-stolpen og det velkjente multifunksjonelle armlenet med ELECTROPILOT krysspak og DRIVESTICK kjørespak for å betjene CMATIC-transmisjonen.

CEBIS-versjonen inkluderer bl.a. den nye CEBIS-terminalen med 12" berøringsskjerm, og det ergonomiske armlenet med CMOTION multifunksjonsspak som gir behagelig betjening av alle viktige funksjoner med tommel, pekefingeren og langfinger. Den nye CEBIS tilbyr mange nye funksjoner og gir en spesielt enkel og rask betjening. Den logiske betjeningsstrukturen er basert på den kjente CEBIS-generasjonen og er ytterligere optimalisert for bruk med berøringsskjerm. Spesielt praktisk er f.eks. muligheten for hurtiginnstilling av ofte brukte traktorfunksjoner med direktetilgang, som lett kan gjøres ved å peke på maskinsiluetten på CEBIS berøringspanelet.

De nøyaktige CLAAS GPS-styringssystemer er tilgjengelig fra fabrikk for CIS + og CEBIS-utstyr i alle stadier av monteringen.  Som telemetri-løsning hører CLAAS TELEMATICS til standardutstyr på alle AXION 900.

Med komfort på hydraulikken

Alle AXION 900 har et lastkjennende hydraulikksystem med en effekt på 150 eller 220 l/min og avlastningshendler på alle hydraulikkuttakene bak på traktoren. Mens opptil seks eksterne hydraulikkventiler er tilgjengelige med CIS+ utstyrsversjon tilbys opptil åtte ventiler i CEBIS utstyrsversjon. Betjeningen er behagelig i begge versjoner elektronisk via vippehendler i armlenet og ELECTROPILOT krysspak. I tillegg kan de tilgjengelige funksjonstastene på armlenet og på multifunksjonsspaken tildeles de ønskede eksterne hydraulikkventilene, noe som avlaster traktorføreren, særlig i kombinert drift, fordi det er mindre behov for å skifte posisjonen til hånden.

Prioritering av eksterne hydraulikkventiler for konstante oljemengder

Med CEBIS kan føreren angi prioritet for en spesiell ekstern hydraulikkventil. Den innstilte oljemengden fra den prioriterte hydraulikkventilen forblir nesten konstant, selv ved bruk av andre ventiler. En slik prioritering er nyttig, f.eks. kontinuerlig drift av hydraulikkmotorer eller pneumatiske enkeltfrø-såmaskiner som trenger en konstant oljemengde under bruk. I den nye CEBIS-terminalenen kan føreren også stille inn en åpne- og stengerampe for hver eksternventil. Traktorføreren kan således bestemme hvor fort en hydraulikkventil vil gi den maksimalt innstilte oljemengden etter aktivering. På denne måten kan særlig oljemotorer eller mindre hydraulikksylindere, slik som spormarkører, styres mykere og dermed mer skånsomt.

Variabelt landbruksdrag for forskjellige redskaper

På den nye AXION 900 benyttes et universalt landbruksdrag som har en lang standard festeskinne og en åpning for ulike tilkoblingsutførelser i draget. Dette betyr at opptil seks forskjellige trekkdragvarianter kan benyttes. Gjennom hull i åpningen kan avstanden mellom bakakselen og tilkoblingspunktet varieres. Slik kan traktorføreren justere tilkoblingen av redskapet til den spesifikke bruken:

-        Skjøvet helt inn: Mer kjørekomfort f.eks. ved transportkjøring med større vertikal belastning ved at lasten forskyves nærmere bakakselen.

-        Trukket helt ut: Reduserer svingradien f.eks. under arbeid ute på jordet med sleperedskaper ved en forskyvning av svingpunktet bakover.

Landbruksdraget på den nye AXION 900 er i samsvar med ISO 500 standard, så trekkinnretninger fra forskjellige produsenter med kompatible standarder kan brukes. Alternativt kan en hydraulisk pick-up trekkrok leveres.

Ny lyspakke og nyttige praktiske detaljer

Alle nye AXION 900-traktorer kan leveres med forskjellige LED lyspakker som tilleggsutstyr. Pakkene inkluderer opptil 20 LED arbeidslys og LED-hovedlys inkludert kjørelys. I tillegg kan alle modeller utstyres med en uttrekkbar verktøyskuff med teleskopskinner, som allerede har vist seg populær på AXION 800-serien. Skuffen er stor nok til å romme vanlige standard verktøykasser. Innholdet i verktøysettet kan dermed endres for varierende anvendelser. En annen nyttig detalj for praktisk bruk, er lett tilgjengelige utvendige batteritilkoblinger på alle modellene. Dermed kan hver traktor brukes med lite bry som en strømkilde, f.eks. for tanking ute i felten. Også vidvinkelspeil med to separat regulerbare synsfeltpar og et trykkluftuttak ved venstre førerhusinnstigning er tilgjengelig for den nye AXION 900

De nye AXION 900-traktorene vil bli introdusert våren 2018.

To utstyrsvarianter for AXION 900

 

CEBIS utstyr

CIS+ utstyr

Betjening/Informasjon

CEBIS-terminal med berøringsskjerm (12“)

CIS fargedisplay i A-stolpen (7“)

Multifunksjonsarmlene:

           

 

Med CMOTION multifunksjonsspak

●         

Med DRIVESTICK kjørespak

●         

Maks. antall elektronisk betjente hydraulikkventiler

8

6

Flere hydraulikkfunksjoner

CMATIC trinnløs transmisjon

CSM vendeteigsautomatikk med programmeringsfunksjon

CSM vendeteigsautomatikk

Redskaps- og jobbstyring

TELEMATICS

● Standard / – Leveres ikke